Dags att börja övningsköra, men inte via en trafikskola? Nuförtiden har det blivit mer och mer vanligt att man övningskör tillsammans med någon som man känner. Detta är ett sätt att minska kostnaderna som körkortet kräver, men kan också skapa en större trygghet för den som ska lära sig att köra.

Istället för att övningsköra med en trafikskola, kan man alltså tillsammans med en vän eller familjemedlem gå en handledarutbildning. Utbildningen är egentligen enbart till för personen som ska utbilda. Du hittar olika alternativ på handledarutbildning i Örebro, men också i andra delar av Sverige. En trafiklärare utbildar den blivande handledaren och kursen varierar i tid. Vanligtvis får man avsätta cirka 4-6 timmar. Här får handledaren ansvar över övningskörningen, men även trafiksäkerhet och hur man kör miljövänligt och ekonomiskt.

Spara pengar och övningskör privat

Söker du efter en handledarutbildning Örebro, så kommer du inte ha speciellt svårt att hitta en bra och prisvärd utbildning. Det är mycket viktigt att man inte förbiser denna utbildning och övningskör tillsammans med någon utan tillåtelse. Utbildningen är inte enbart till för att lära en annan person att köra, utan riktar även in sig på många andra aspekter som är viktiga för handledaren att veta om. 

Välj en handledarutbildning i Örebro som passar just dig. Eftersom många övningskör tillsammans med en förälder och jobb och skola tar upp vardagen, finns det många utbildningar som sker kvällstid eller till och med under helger. Denna kurs är inte helt kostnadsfri, men utgifterna för körkortet blir betydligt lägre i längden om man övningskör privat. Du kan självklart välja att övningsköra med vem du vill, så länge den tänkta handledaren uppfyller kraven. ​